۱- پایداری غذا | ![]() |
مدیریت غذادهی در کنار طراحی استخرها ، موقیعت مکانی مزرعه ،کیفیت آب و سلامت بچه میگوها از اهمیت بالایی در پرورش میگو برخوردار است. عوامل موثر بر مدیریت غذادهی عبارتند از انتخاب نوع غذا، وضیعت نگهداری آن ، روشهای غذادهی وزمان غذادهی دارد.در غذادهی اینکه چه مقدار غذا ودر چه زمانی ودر کجاهای استخر غذادهی انجام شود بسیار مهم است. میزان غذادهی با میزان غذای طبیعی موجود در استخر ،کیفیت آب وشرایط آب وهوایی تغییر میکند. | ![]() |
۱-میگو جانوری است که به آهستگی غذا می خورد | ![]() |
پایداری غذا
غذای مناسب برای میگو غذایی است که ۱۰ دقیقه بعد از غذادهی پایداری خود را از دست نداده وحدود ۴-۳ ساعت پایداری خود را حفظ نماید.

فرمول و مواد موجود در غذا
-
1
دارای بهره وری بالا باشد(FCR کم)
-
2
دارای عناصر لازم جهت رشد میگو باشد.
-
3
پلت بندی وجذابیت آن برای میگو مناسب باشد.
-
4
مقاومت میگو را در برابر بیماریها بیشتر کند.
-
5
فاقد آفلاتوکسین و سایر مواد سمی و هرگونه آلودگی باشد.
مواردی که در موقع غذادهی بایستی به آن دقت شود
-
1
مقدار غذای استخرها در زمان کاهش یا افزایش دمای آب، کاهش اکسیژن محلول،کاهش کیفیت آب ،بیماری میگو وپوست اندازی کاهش یابد.
-
2
بعد از بهبود شرایط ذکر شده در بند یک ،مقدار غذا به آرامی افزایش یابد.
-
3
برای کنترل میزان غذا در هفته یک یا دو وعده غذایی حذف شود.
-
4
موارد ذکر شده در بالا راهنمایی است جهت تعدیل وبهبود شرایط غذادهی در استخرها.
میزان غذای روزانه از طریق فرمول زیر محاسبه می شود:
درصد غذادهی*میانگین وزنی میگو*درصد بازماندگی*تعداد بچه میگوی ذخیره سازی شده= مقدار غذای روزانه
نکته : جدول مربوطه به عنوان یک راهنما می تواند مورد استفاده قرار گیردو با توجه به شرایط استخر،پارامترهای آب وسلامت میگو ممکن است میزان استفاده از هر کدام از شماره های فوق تغییر کند.
ردیف | نوع غذا | اندازه غذا |
---|---|---|
۱ | استار ۱ | ۰.۶-۰.۳ میلی متر |
۲ | استار ۲ | ۰.۸-۰.۵ میلی متر |
۳ | استار ۳ | ۱.۲-۰.۸ میلی متر |
۴ | رشد ۱ | از ۱.۸ تا ۴-۲ میلی متر |
۵ | رشد ۲ | از ۲ الی ۴-۲ میلی متر |
۶ | پایانی | از ۲ الی ۵-۲ میلی متر |