ماهی Lates calcarifer ( سی باس )
ماهی Lates calcarifer که در آسیا به نام باس دریایی ( سی باس ) و در استرالیا باراموندی شناخته می شود ، یکی از اعضاء بزرگ خانواده Latidae است که قادر به تحمل محدوده شوری بالایی بوده (Euryhaline) و پراکنش آن ، از منطقه غرب اقیانوس هند تا اقیانوس آرام از خلیج فارس تا چین ، تایوان ، پاپوا گینه نو و شمال استرالیا گزارش شده است . باراموندی در دسته ماهیان کاتادروموس ( فرو رو ) تقسیم بندی می شود که در فصل تولید مثل ، محل زندگی خود در آب های شیرین و لب شور را ترک گفته و به آب های شور دریایی ( غالبا ً در دهانه خوریات ) مهاجرت می نماید.
ماهی سی باس آسیایی در کشورهای مختلف به نام های متفاوتی شناخته می شود ، اما ریشه نام Barramundi را باید در زبان بومیان استرالیایی جستجو کرد. در میان این قبایل ، نام باراموندی به معنای”ماهی فلس درشت رودخانه”از روزگاران قدیم رایج بوده است.
از جمله مزایایی که باراموندی را به عنوان گزینه ای ایده آل برای آبزی پروری مطرح ساخته است می توان به موارد زیر اشاره نمود :
-
1
مقاومت و تحمل بالا نسبت به تراکم و تغییرات فیزیولوژیک .
-
2
این گونه به دلیل همآوری بالا در جنس ماده ، گزینه ای مطلوب برای تکثیرمصنوعی بچه ماهی است .
-
3
تکثیر این ماهی در هچری نسبتا ساده است .
-
4
تغذیه باراموندی با غذای پلت ساده بوده و ماهی های جوان در این گونه به راحتی با این نوع غذا خو می گیرند .
-
5
سرعت رشد باراموندی بالاست و وزن برداشت آن ، بین شش ماه تا دوسال به وزن۳۵۰ گرم تا ۳ کیلوگرم بالغ می گردد.
-
6
امروزه ماهی باراموندی در بسیاری از کشورهایی که در حوزه پراکنش این گونه قرار گرفته اند پرورش دادهشدهو تولید آن عمدتا در قفس های کوچک ساحلی در منطقه جنوب شرق آسیا انجام می شود .
-
7
کشور استرالیا در سال های اخیر ، روند توسعه مزارع پرورش ماهی باراموندی را در مقیاس کلان و تجاری تجربه نموده که براساس الگوی صنعتی شدن آبزی پروری دراروپا بوده است .
-
8
در مناطق غیر گرمسیر (همچون جنوب استرالیا و شمال شرقی ایالات متحده آمریکا ) ، پرورش باراموندی اغلب در سیستم های مدار بسته انجام می شود .