یکی از مهمترین فواید و خواص ماهی سیباس پرورشی از لحاظ تغذیهای است. ماهی باس یکی از کم چربترین ماهیهای سفید است. این یک ماده غذایی بسیار مغذی محسوب میشود و به دلیل محتوای کم کالری، اگر به سادگی و با سدیم کم پخته شود، برای رژیمهای غذایی لاغری مناسب است. آیا شما علاقهمند به کشف خواص این ماهی هستید؟ به این موارد توجه داشته باشید.
ارزش غذایی و خواص ماهی سیباس به ازای هر 100 گرم عبارتست از:
هنگام خرید ماهی باید تازگی آن را با ویژگی های ارگانولپتیک در نظر گرفت:
ماهی تازه باید ظرف 24 تا 48 ساعت مصرف شود. در غیر اینصورت باید کاملاً تمیز شده (فیلههای آن شسته شود) و در کیسههای نایلونی یا زیپ کیپ در فریزر نگهداری شود. بدین ترتیب از انتقال بو در محیط فریزر جلوگیری شده و به مدت یک ماه میتوان از آن نگهداری نمود.
وجود پتاسیم برای سیستم عصبی ضروری میباشد. سیستم عصبی پیامها را بین مغز و بدن شما مخابره میکند. این پیامها به شکل تکانههای عصبی ارسال میشوند و به تنظیم انقباضات عضلانی، ضربان قلب، رفلکسها و بسیاری از عملکردهای دیگر بدن کمک میکنند. بهتر است بدانید که تکانههای عصبی توسط یونهای سدیم که به داخل سلولها حرکت میکنند و یونهای پتاسیم از سلولها خارج میشوند، ایجاد میگردند.
حرکت یونها ولتاژ سلول را تغییر میدهد که یک تکانه عصبی را فعال می کند. کاهش سطح پتاسیم خون میتواند بر توانایی بدن برای تولید یک تکانه عصبی تأثیر بگذارد. دریافت پتاسیم کافی از رژیم غذایی میتواند به شما در حفظ عملکرد عصبی سالم کمک نماید.
یکی از خواص ماهی سیباس پرورشی پتاسیم موجود در ماهی سیباس است که باعث تنظیم انقباضات ماهیچهای و ضربان قلب، رفلکسها و بسیاری از فرآیندهای دیگر خواهد شد.
مصرف پروتئین به مراتب بیش از دیگر موارد موجب احساس سیری میگردد. پروتئین کمک میکند تا با مقدار غذای کمتر حس سیری بیشتری داشته باشید. اگر به دنبال کاهش وزن و چربیهای شکمی هستید میتوانید چربیها و کربوهیدراتهای مصرفی خود را با پروتئین غذاهای دریایی جایگزین نمایید.
در چندین مطالعه مشخص شد که جذب پروتئین فراوان منجر به کاهش فشار خون میگردد. پیروی از یک برنامهی غذایی سرشار از پروتئین علاوه بر کاهش فشار خون، موجب کاهش کلسترول بد و تریگلیسیرید نیز خواهد شد.
پروتئین ساختار عضلانی را شکل میدهد. بنابراین، اگر پروتئین بیشتری بخورید ساختار عضلانی قویتری خواهید داشت.
مصرف پروتئین فراوان پس از آسیبها و جراحات، بهبود بافتها و اندامها را تسریع مینماید.
نگارنده: ساراپارسا کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان